Wat zijn gedrukte etiketten?

Wat zijn gedrukte etiketten? Gedrukte etiketten bevatten gewoonlijk één of meer soorten media zoals vinyl, papier, metaal of vezel. In werkelijkheid is er vrijwel geen limiet aan het kleurenpalet waaruit u kunt kiezen. Het type etiket dat u wilt laten drukken zal afhangen van waar het voor gebruikt gaat worden en hoe het uw bedrijf het beste zal vertegenwoordigen. Sommige bedrijven gebruiken etiketten om hun logo en andere bedrijfsinformatie prominent weer te geven, terwijl anderen ze meer voor decoratieve doeleinden gebruiken. bedrukte etiketten worden ook gebruikt voor zowel binnen- als buitenreclame.

Wat zijn gedrukte etiketten?

Een van de meest voorkomende toepassingen van bedrukte etiketten is de productie van gepersonaliseerde handvellen. Geweven of gelijmde etiketten kunnen worden aangepast met het bedrijfslogo, de naam van het product dat erop wordt gedrukt, of een slogan. Op maat gedrukte etiketten kunnen ook worden bedrukt met het adres van de klant, het telefoonnummer, en zelfs een promotionele boodschap. Naast promotionele boodschappen gebruiken sommige fabrikanten de namen van hun klanten op hun etiketten gedrukt om zo klantenbinding op te bouwen.

Een andere reden waarom bedrijven bedrukte etiketten gebruiken, is dat ze duurzamer zijn dan andere soorten etiketten. Omdat de lijm die wordt gebruikt om het etiket op het product te bevestigen, aan het product zelf wordt gehecht, gaat het etiket veel langer mee dan de meeste soorten stickers. Deze etiketten bieden een superieure bescherming aan producten door weerstand te bieden tegen krassen en andere vlekken die kunnen optreden bij gewone stickers.

UV-resistente etiketten UV-resistente etiketten worden vaak gebruikt in toepassingen waar men zich zorgen maakt over producten die door zonlicht worden beschadigd. Een UV-etiket bestaat uit een inktcape met delta-7 violette inkt. De meeste UV-bestendige etiketten worden op katoenen doek gedrukt. Als zij op stof worden gedrukt, wordt het bedrukte gebied gewoonlijk bedekt met een beschermend urethaanlaminaat.etiquettes imprimer

Basiscategorieën etiketten

Er zijn twee basiscategorieën etiketten: papieren etiketten en plastic etiketten. Papieren etiketten worden meestal gedrukt op carbonpapier en de kleeflaag wordt met een speciale lijm aangebracht. Dit type etiket is echter niet erg duurzaam. Zij worden dan ook zelden gedrukt op zeer zware materialen zoals hout.

Polypropyleen (PP) etiketten Dit materiaal lijkt op polyester, maar bevat één of meer minuscule gaatjes in het oppervlak. Dozen van PP worden gewoonlijk gebruikt voor postdoeleinden. PP-dozen worden ook gebruikt voor de verpakking van levensmiddelen. Omdat het gaatjes bevat, kan dit materiaal niet worden gelijmd, maar moet het met een kleefstof aan de binnenkant van de verpakking worden geplakt. Om een optimale kleefkracht te garanderen, worden de meeste PP-dozen op een zwaar materiaal gedrukt.