Hoe bouwt u een veilige website?

Hoe bouwt u een veilige website? Bij het bouwen van een veilige website moet u verschillende dingen in gedachten houden. Deze omvatten: Segregatie, Netwerk Segmentatie, Privacy beleid, en Identiteitsborging. Als je deze op hun plaats hebt, dan heb je een veilige website.

SSL-certificaat
Het hebben van een veilige website met een SSL-certificaat is een grote stap om ervoor te zorgen dat uw online transacties veilig en privé zijn. Het helpt klantgegevens te beschermen tegen hackers en kan uw SEO ranking een boost geven.

Een SSL-certificaat (Secure Sockets Layer) is een beveiligingsprotocol dat een versleutelde verbinding tot stand brengt tussen een webserver en een browser. De sleutel is een symmetrische sleutel, en het is het versleutelingsmechanisme van het SSL-certificaat.

Om een SSL-certificaat te krijgen, moet u eerst een Certificate Signing Request (CSR) aanmaken op uw server. Daarna moet u het certificaat op uw server installeren.

Om er zeker van te zijn dat uw SSL-certificaat geldig is, moet u een bericht sturen naar uw stakeholders. Dit kan door een massamail te sturen naar uw abonnees of e-maildistributielijst.

Netwerk segmentatie
Netwerksegmentatie is een belangrijk beveiligingsmiddel dat het aanvalsoppervlak van een systeem beperkt. Dit helpt de verspreiding van een aanval te beperken en beschermt waardevolle bedrijfsmiddelen. Het maakt ook een betere zichtbaarheid en automatisering mogelijk.

Beveiligingsprofessionals en netwerkarchitecten moeten samenwerken om de juiste beveiligings- en netwerkarchitectuur voor hun organisaties te ontwerpen. Zij moeten rekening houden met de bedrijfs- en omgevingseisen van de organisatie. De juiste oplossing maakt een holistische benadering van netwerksegmentatie en zero trust mogelijk.

Voor de implementatie van netwerksegmentatie is een gedetailleerde kennis van de netwerkinfrastructuur en de communicatiestromen essentieel. Deze inzichten helpen bij het identificeren van potentiële gaten in de netwerkbeveiliging en verbeteren de mogelijkheden voor probleemoplossing.

Netwerksegmentatie beperkt de toegang tot netwerkapparaten door ze te isoleren in verschillende subnetten. Wanneer het netwerk is gesegmenteerd, moet elk apparaat worden gevalideerd voordat het toegang krijgt tot het netwerk.

Segregatie
Er is een reden waarom u aandacht moet besteden aan netwerksegmentatie. Alleen al het aantal mogelijke exploits dat op de gevoelige gegevens van uw bedrijf kan worden losgelaten, betekent dat u beter kunt nadenken over de beveiligingsgegevens van uw netwerk. Een van de beste manieren om dit te bereiken is door de nieuwste en beste Internet Protocol Security (IPS) te implementeren. De grote vraag is natuurlijk: hoe kiest u de beste IPS-leveranciers voor uw bedrijf? Gelukkig zijn er een aantal gerenommeerde leveranciers van dit type, waaronder Cisco, Juniper en Microsoft. Met de juiste leverancier voor de IT-infrastructuur van uw onderneming beschikt u over een rockstar-netwerk waarop uw bedrijf kan draaien. Kortom, als u de tijd neemt om de beste IPS-oplossing voor uw organisatie te implementeren, zult u zichzelf nog jaren dankbaar zijn.

Zekerheid van identiteit
Wanneer een bezoeker een beveiligde website bezoekt, wil hij misschien zeker weten dat hij te maken heeft met een betrouwbare organisatie. Dit betekent dat hun identiteit geverifieerd moet kunnen worden. Identiteitsborging beschermt gebruikers tegen kwaadaardige phishing-zwendel en helpt hen een legitieme website te herkennen.

Tools voor identiteitsborging worden steeds geavanceerder. Ze kunnen geavanceerde analyses van gebruikersgedrag gebruiken om abnormaal gedrag op te sporen. Als zodanig zijn ze een waardevol hulpmiddel voor bedrijven om de veiligheid van hun gebruikers te waarborgen.

Deze tools kunnen ook worden gebruikt naast multifactorauthenticatie. Zo kunnen bedrijven de gevoelige gegevens van hun klanten beschermen. Het kan ook helpen om fraudeverliezen te beperken.

De veiligheid van digitale transacties is een belangrijke overweging voor elk bedrijf. Het risico op identiteitsfraude neemt toe als gebruikers hun identiteit niet kunnen bewijzen. Om dit te garanderen, controleren identity assurance-oplossingen voortdurend de identiteit van de gebruiker.

Privacybeleid
Een goed opgesteld privacybeleid helpt uw informatie te beschermen en geeft u tegelijkertijd een gerust gevoel. Zorg ervoor dat u weet hoe uw gegevens worden gebruikt en hoe ze worden opgevraagd. Als u ervoor kiest een beroep te doen op de diensten van een derde partij om sommige van de diensten die u nodig hebt te leveren, zorg er dan voor dat u vragen stelt over de voorwaarden voordat u op de stippellijn tekent. Wees ook niet bang om contact op te nemen met uw leverancier als u niet tevreden bent. Het goede nieuws is dat veel van deze bedrijven alles in het werk stellen om uw privacy te waarborgen.

Veel van deze externe providers gebruiken zelfs de nieuwste technologieën om uw gegevens te beschermen. U kunt het beste een dienst gebruiken die is gecertificeerd door VeriSign of Symantec.