• +32/495 214583
  • info@seobureau.be
  • Camberg 15, ninove
Internet
Hoe maak je het beste bedrijfsintranet

Hoe maak je het beste bedrijfsintranet

Intranetten worden veel gebruikt. Volgens Simpplr Research gebruikt 93% van de bedrijven al een intranet. Maar maar liefst 60% is momenteel ontevreden over hun intranet. Hoe maakt u van uw intranet dan het beste bedrijfsintranet tegen deze verwachtingen in?

Organisaties zijn nu meer gedistribueerd en de traditionele intranetten voldoen niet meer aan de behoeften van het huidige personeel. De realiteit is dat ze bedrijven niet in staat stellen om op de snelheid van het bedrijfsleven te draaien. Bedrijven moeten hun behoeften aanpassen met moderne technologie die de aard van de moderne werkplek van vandaag weerspiegelt. Moderne intranetten moeten een strategisch instrument zijn voor interne communicatie om het personeel op één lijn te brengen en te betrekken. Gelukkig zijn moderne intranetten specifiek ontworpen om de betrokkenheid van werknemers te stimuleren met een intuïtieve en moderne interface, waardoor het uiterst eenvoudig te gebruiken is voor werknemers. Kortom, moderne intranetten zijn doelgericht gebouwd om te voorkomen dat de belangrijkste redenen waarom intranetten falen. office 365 intranet aankopen

Hoe maak je het beste bedrijfsintranet

Nu we het precedent hebben geschapen van hoe een bedrijfsintranet moet werken voor het moderne personeel, duiken we in hoe u het beste bedrijfsintranet kunt maken, zodat het verbindt, op elkaar afstemt en medewerkers in de hele organisatie betrekt.

De beste bedrijfsintranetten die er zijn: Een duidelijk omschreven doel
Een bedrijfsintranet moet medewerkers helpen om beter contact te maken met collega’s en de relevante informatie te vinden die ze nodig hebben om hun werk te doen. Het belangrijkste doel van IC is om de hele organisatie op één lijn te brengen, waardoor intranetsoftware een integraal onderdeel wordt van de interne communicatiestrategie (IC). Afstemming is cruciaal voor het succes van een organisatie, omdat het de medewerkers richt op één doel, het doel vaststelt en versterkt, en de medewerkers betrekt om ze zich betrokken te laten voelen. Het is dus logisch dat het intranet wordt gebruikt als een middel om de interne communicatie te verbeteren.

Een bedrijfsintranet moet uiteindelijk dienen als het virtuele hoofdkwartier van het bedrijf, dus alle medewerkers:

Blijf op de hoogte van belangrijke bedrijfscommunicatie zoals belangrijk nieuws, strategie en evenementen.
Zoek en maak contact met experts in hun hele organisatie
Sociaal communiceren met collega’s om persoonlijk nieuws te delen en gemeenschappelijke interesses te ontdekken buiten het werk om.
Toegang tot kritieke informatie, gegevens, kennis en documentatie om de dagelijkse taken uit te voeren.
Samenwerken met collega’s, in het bijzonder met collega’s over cross-functionele lijnen of op verschillende kantoorlocaties.
Beste bedrijfsintranetprogramma’s: Begrijp dat het succes van een intranet niet alleen om de functionaliteit draait.
Als u het beste bedrijfsintranet wilt maken, zorg er dan voor dat u niet alleen gericht bent op de functies en functionaliteit van de intranetsoftware. Dit is een veel voorkomende fout die veel beoefenaars maken bij het evalueren van intranetten in een vroeg stadium. Wat er gebeurt, is dat u over het hoofd ziet dat u de uitdagingen van uw bedrijf oplost en zelf een oplossing kiest die gericht is op functies. Functiegerichte producten missen het begrip van de uitdagingen van uw organisatie op een holistisch, strategisch niveau. Wanneer u zich richt op features, komt u terecht bij een Frankenstein intranet software die:

Niet doelgericht is

Gaat niet in op strategische problemen (bijv. betrokkenheid van werknemers)
Veronachtzaamt de gebruikerservaring
Wordt rommelig met ongebruikte functies
Uiteindelijk mislukt
De beste bedrijfsintranetten richten zich op het moderne personeelsbestand, richten zich op het oplossen van problemen en zijn doelbewust gebouwd om de organisatie op elkaar af te stemmen.

De beste bedrijfsintranetten: Zet een sterke basis en processen op
Begrijp ons niet verkeerd, kenmerken zijn belangrijk, maar slechts tot op zekere hoogte. U kunt de beste software ter wereld hebben, maar als u geen leiderschapsbetrokkenheid, goed bestuur en een duidelijk omschreven (en gecommuniceerd) doel heeft, zal uw intranet falen.

Hoe zet je een sterke intranetbasis op?

Definieer het doel van uw intranet
Nogmaals, het is cruciaal om duidelijk te communiceren waarom het intranet bestaat. De beste intranetprogramma’s van het bedrijf doen hun uiterste best om het doel van de communicatie met de medewerkers steeds opnieuw te communiceren. Simpel gezegd, het intranet wordt eerder gebruikt door werknemers en leidinggevenden wanneer iedereen het doel ervan begrijpt.