• +32/495 214583
  • info@seobureau.be
  • Camberg 15, ninove
Business
Bitcoins staat letterlijk voor digitale munten

Bitcoins staat letterlijk voor digitale munten

Als u op de valutamarkten handelt, hebt u waarschijnlijk wel eens van de term “Bitcoin-koers” gehoord. Zo niet, dan is het een afkorting voor de “bitcoins per miljoen.” Dit is een snelle en handige manier om het aantal munten dat wordt verhandeld op grote beurzen te vergelijken met de waarde van elke munt. De waarde van elke munt fungeert als ruilmiddel.

De term “Bitcoins” staat letterlijk voor “digitale munten”.

Dit komt omdat het belangrijkste doel van deze digitale munt is om te kunnen handelen zonder echt geld te gebruiken. Dit betekent dat de waarde van bitcoins het afgelopen jaar enorm is gestegen, omdat steeds meer mensen het gemak ontdekken van het handelen met deze virtuele valuta.

Net als elke andere muntsoort wordt de waarde van bitcoins bepaald door vraag en aanbod. In het geval van het cryptografienetwerk bitcoin, is er geen centrale overheid die het aanbod regelt. In plaats daarvan wordt het aanbod bepaald door een netwerk van gebruikers dat de snelheid beïnvloedt waarmee nieuwe bitcoins worden gecreëerd. De aanvankelijke voorraad was vastgesteld op ongeveer twaalfduizend negenhonderdtweeënveertigduizend bitcoins. Op dit moment worden er dagelijks ongeveer vijfenzestigduizend bitcoins gemijnd. Dit tempo schommelt enigszins, maar lijkt niet te stoppen.

Er zijn twee belangrijke factoren die de wisselkoers bepalen.

De eerste factor is de vraag van gebruikers. Deze wordt bepaald door een groep die zo snel mogelijk zo veel mogelijk bitcoins wil vergaren als ze kunnen. Ze doen dit door een geautomatiseerd softwareprogramma te hebben dat continu de markt in de gaten houdt voor trends of voor een aankomende belangrijke gebeurtenis. Wanneer ze bijvoorbeeld een rentevoet opmerken, zal de software een gelijke hoeveelheid bitcoins kopen met de huidige wisselkoers om het aanbod te vergroten en bijgevolg een verhoogde vraag naar de munt te creëren.

De tweede factor, de marktkapitalisatie van de cryptocoin, wordt ook beïnvloed door veranderingen in de nationale munteenheid. Als de centrale bank van een land de munt devalueert, zal dit het aanbod van bitcoins die beschikbaar zijn voor verkoop op de open markt doen afnemen. Dit zal op zijn beurt de koers verlagen waartegen gebruikers ze willen kopen. Een dalende marktkapitalisatie zal de aantrekkingskracht van de munt op investeerders verminderen.

Een manier om anoniem bitcoins te kopen is door een transactie uit te voeren die bekend staat als een Paxful-transactie. Bij een Paxful transactie hebben de koper en verkoper verschillende adressen die geen internetverbinding hebben. In plaats daarvan hebben ze een online rekening via een online banksysteem dat alleen wordt gebruikt voor het geval de transacties openbaar worden. Het voordeel van een Paxful-transactie is dat koper en verkoper beide zaken kunnen doen zonder dat de ander het weet. Een online banksysteem of een elektronisch geldapparaat kan door beide partijen worden gebruikt in geval van een frauduleuze claim. Aangezien geen van beide partijen de ander kent, zal niemand weten dat zij onder een pseudoniem zaken met elkaar doen.

Er zijn nog andere factoren die de koers van de Bitcoins beïnvloeden.

Eén zo’n factor is de economische staat van een bepaald land. Economen en andere autoriteiten over de hele wereld evalueren de toestand van de economie van een land aan de hand van verschillende maatstaven. Eén maatstaf die deze mensen gebruiken heet de Bitcoin-koers. Zij kijken naar verschillende factoren zoals het werkloosheidspercentage, inflatie, economische groei en andere economische aspecten van het land. Deze functionarissen vergelijken deze factoren vervolgens met de prijzen van de verschillende cryptokristallen en bepalen de juiste koers voor de cryptocurrency in een bepaalde situatie.

Een andere factor die de koers van de Bitcoins beïnvloedt, is de politieke status van een land. Sommige regeringen over de hele wereld hebben geprobeerd om hoge belastingen te heffen op de bronnen van de cryptocoins. Aan de andere kant proberen sommige regeringen de macht van hun eigen rechtsgebied te vergroten en beperkingen op te leggen aan mensen die het gedecentraliseerde protocol gebruiken als een vorm van geldoverdracht. De centrale overheid reageert meestal op deze kwesties door de wetten te veranderen en verdere richtlijnen uit te vaardigen. Aangezien de regering een groot deel van de economie controleert, kan de koers van de Bitcoin niet al te zeer beïnvloed worden door politieke factoren.

Coinbase

Coinbase, een van de leiders van de Bitcoin-markt, is klaar om de wereld van traditionele financiën te betreden. Coinbase, de grootste crypto-uitwisseling in de Verenigde Staten, heeft een aanvraag ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) om een beursgenoteerd bedrijf te worden via een directe notering (en niet een beursgang) Met de Coinbase IPO in het verschiet, zullen Coinbase-aandelen binnenkort klaar zijn om de aandelenmarkt te betreden.