Websitemaker

Een Websitemaker is iemand die websites maakt en vormgeeft. Je moet daarbij met veel zaken rekening houden. Een website moet niet alleen fraai ogen, maar vooral ook toegankelijk, gebruiksvriendelijk én vindbaar zijn in zoekmachines als Google. Want wat heb je aan een website als deze niet wordt gevonden? Het ontwerpen en vormgeven van een website is dus complex en vereist niet alleen creatieve vaardigheden, maar ook technische know-how. Voor een website of webshop op maat kan je terecht hier bij SEObureau.

Wat doet een websitemaker?

De taak van een Websitemaker is naast ontwerpen van websites of webshops goed luisteren naar de noden van de klant.

  1. Tijdens een oriënterend gesprek breng je de website maker de wensen van de opdrachtgever in kaart. Wat wil hij met de site bereiken? Wat is zijn doelgroep? Welke uitstraling moet de website hebben? Het maakt nogal verschil of de opdrachtgever alleen een website wil om zijn producten te promoten (online brochure) of dat hij ze ook online wil verkopen.
  2. Nadat je al zijn wensen duidelijk hebt, ga je aan de slag met het eerste concept. Je maakt op de computer verschillende lay-outs en bedenkt welke vormen, kleuren, lettertypes en beeldmateriaal passen bij de ‘look en feel’ van de site. Heeft de opdrachtgever al een huisstijl, dan houd je daar in je ontwerp rekening mee. 
  3. Vervolgens presenteer je je voorstellen aan de opdrachtgever. Hij kan zijn voorkeur uitspreken en eventuele suggesties doen. In overleg wordt er een keuze gemaakt voor een ontwerp, waarna je deze verder uitwerkt en aanpast.
  4. Afhankelijk van de doelstelling van de website voegt de webprogrammeur – of jijzelf als je er voldoende verstand van hebt –  daarna verschillende interactieve modules aan de website toe, zoals een content management systeem of een betalingssysteem. Is dat gedaan, dan kan de site online.
  5. Werk je als zelfstandige websitemaker, dan houd je je daarnaast ook bezig met acquisitie en zul je geregeld je bedrijfsadministratie moeten bijwerken.

Onze aanbevolen websitemakers

Website laten maken

Wij ontwerpen betaalbare websites voor bedrijven binnen uiteenlopende branches.. Webdesign Oost-Vlaanderen staat voor een professioneel webdesign die scoort op internet. Onze websites zijn aantrekkelijk, functioneel en gemakkelijk zelf te beheren en onderhouden met ons CMS systeem. Een website laten maken met professioneel design in Oost Vlaanderen of andere provincies? Contacteer ons!

Website laten maken

Wil je een webshop die je klanten over de streep trekt om te kopen en die goed vindbaar is in Google en Bing? Dan zit je hier goed!


Hoe word je webwitemaker?

Websitemaker is geen beschermd beroep. Iedereen die een beetje thuis is in HTML en een grafisch programma kan zichzelf in de markt zetten als webdesigner. Wil je echter gediplomeerd webdesigner worden, dan kun je een mbo-opleiding volgen aan een Grafisch Lyceum of een hbo-studie Communication & Multimedia Design of Grafische Vormgeving.

Tags: sharepoint intranet