SMARTPHONE

Uw website is geoptimaliseerd voor smartphones. Zo hoeft met op een smartphone niet telkens in te zoomen om teksten duidelijk te kunnen lezen maar zorgt de website zelf al voor een perfecte weergave. Onze nieuw project in de website van J-Line decoratie.  Doordat J-line een familiebedrijf is, heeft het telkens zijn eigen koers kunnen varen. Dit leidde al snel tot een stevige leidende positie op de markt. Inmiddels zijn de prachtontwerpen van J-line decoratie niet meer weg te denken uit onze interieurs en vind je hun producten in ruim 100 landen over de hele wereld

Webdesign voor iedereen

Nog niet zo lang geleden betekende het hebben van een huisbeveiligingssysteem dat u zich moest aanmelden bij een bedrijf dat een professionele installateur naar uw huis stuurde om gaten in uw muren te boren en draden door uw hele huis te leggen. In de meeste gevallen was de apparatuur gratis, maar moest je wel een meerjarig bewakingscontract afsluiten als onderdeel van de deal. Er zijn nog steeds een handvol beveiligingsbedrijven, zoals  ajax alarmsysteem, ADT, Slomin’s en Vivint, die een adviseur naar je huis sturen om een systeem te configureren dat specifiek op jouw huis is afgestemd en die vervolgens een team van professionals sturen om alles te installeren, maar steeds meer bedrijven bieden doe-het-zelf (DIY) beveiligingsoplossingen voor thuis aan.

Bij doe-het-zelfsystemen bestelt u alles online en stuurt het bedrijf u de apparatuur toe, samen met stapsgewijze installatie-instructies. Je kunt deze systemen zelf bewaken met een mobiele app, maar veel doe-het-zelf-bedrijven bieden ook flexibele, professionele bewakingsplannen zonder camerasysteem contract.

Soorten doe-het-zelf-beveiligingssystemen

Doe-het-zelf-beveiligingssystemen voor thuisgebruik zijn er in alle soorten en maten. Sommige systemen worden geleverd met een LCD paneel dat dient als het brein van het systeem. Het paneel wordt meestal geïnstalleerd op een muur in een centrale ruimte van uw huis en maakt draadloos verbinding met uw thuisnetwerk. De meeste van deze panelen maken gebruik van capacitieve aanraakschermen en bevatten meerdere radio’s waarmee ze draadloos Wi-Fi-, Z-Wave-, Zigbee- en Bluetooth-sensoren en domoticacomponenten kunnen aansturen. De meeste panelen bevatten ook een cellulaire radio die hen verbindt met een bewakingscentrale als u zich abonneert op een professioneel bewakingsplan, en ze hebben bijna altijd een luidspreker en een microfoon voor tweerichtingscommunicatie met een bewakingsagent. De cellulaire radio wordt ook gebruikt om updates naar het systeem te sturen.

De beste Smart Home Security aanbiedingen van deze week*


*Deals zijn geselecteerd door onze partner, TechBargains

Ring Alarm 8-delige Kit met Indoor Cam en Echo Show 5 – $299,99 (catalogusprijs $384,98)
Ring Alarm 8-delige Kit met deurbel en Echo Show 5 – $339,99 (catalogusprijs $424,98)
ADT 10-delige doe-het-zelf-beveiligingssysteem-starterkit – € 179,99 (catalogusprijs € 299,99)

Sommige bedrijven gebruiken een hub-apparaat voor systeemcontrole. Net als LCD-paneelcontrollers bevatten hubs de circuits en radio’s die nodig zijn om een verscheidenheid aan componenten te bedienen, maar het zijn meestal low-profile apparaten die zijn ontworpen om uw huisinrichting aan te vullen en die op een boekenplank of elk beschikbaar plat oppervlak kunnen worden geplaatst.

Een ander type home security controller, de all-in-one, is eigenlijk een beveiligingscamera die meestal verschillende draadloze radio’s, bewegings- en geluidssensoren en een sirene bevat die ontworpen is om ongenode gasten af te schrikken en u te waarschuwen voor een inbraak. Sommige all-in-ones zijn ook uitgerust met omgevingssensoren die zaken als kamertemperatuur, vochtigheid en luchtkwaliteit in de gaten houden.

Zoals met zo ongeveer elk smart home-apparaat dat er is, kunnen veel doe-het-zelf-beveiligingssystemen worden in- en uitgeschakeld met behulp van Amazon Alexa en Google Assistant-spraakopdrachten. Velen bieden ook ondersteuning voor IFTTT-applets waarmee ze dingen kunnen doen zoals lichten inschakelen wanneer er een alarm is, thermostaatinstellingen wijzigen wanneer ze zijn ingeschakeld en automatisch inschakelen wanneer u het huis verlaat.

Wyze thuismonitoring

Voordat u uw doe-het-zelf-systeem bestelt, moet u uitzoeken wat voor soort sensoren u wilt en hoeveel u er nodig hebt. In het ideale geval plaatst u deursensoren bij elke deuropening in uw huis. U zult ook een raamsensor willen plaatsen bij elk raam, of in ieder geval bij elk raam dat groot genoeg is om toegang tot uw huis te verschaffen. U hoeft niet in elke kamer van uw huis een bewegingssensor te plaatsen, maar wel in de belangrijkste gangen, trappenhuizen, foyers, of elke andere plaats waar een indringer doorheen zou moeten lopen bij het betreden of verlaten van uw huis.

Er bestaan verschillende soorten bewegingssensoren, waarvan de meest voorkomende PIR (passief infrarood) sensoren zijn, die lichaamswarmte detecteren. Deze zijn ideaal voor huisbeveiliging omdat ze kosteneffectief zijn en goed werken binnenshuis in elke lichtomgeving. Actieve bewegingssensoren zenden microgolven uit om beweging te detecteren en zijn beter geschikt voor ruwe omgevingen, waaronder gebruik buitenshuis, maar zijn gevoelig voor valse alarmen als gevolg van door de wind wegwaaiend puin. Een dubbele bewegingssensor combineert zowel actieve als passieve technologie om valse waarschuwingen te verminderen en een extra mate van betrouwbaarheid te bieden.

Veel doe-het-zelf-beveiligingssystemen bieden binnen- en buitencamera’s die videobeelden opnemen wanneer beweging of geluid wordt gedetecteerd. Sommige camera’s slaan de videobeelden lokaal op en andere in de cloud, waarvoor doorgaans een cloudabonnement nodig is om toegang te krijgen tot de opnamen.

Videodeurbellen zijn ook een optie voor doe-het-zelfsystemen. Deze apparaten nemen videobeelden op wanneer de deurbel wordt ingedrukt of wanneer beweging wordt gedetecteerd, en kunnen in de meeste gevallen worden geprogrammeerd om andere systeemapparaten zoals deursloten en binnencamera’s te activeren.